MVO / Wagenpark

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in transport begint bij de primaire activiteit, het vervoeren van goederen en personen. De transportsector gebruikt daarvoor motorvoertuigen, en veroorzaakt dus veel uitstoot van fijnstof en C02. Hier is dan ook de eerste winst volgens ons te halen.

Zuinige transportmiddelen en vermindering van kilometers door efficiënter vervoer besparen kosten en zorgen voor minder uitstoot. Ook het gebruik van schonere brandstoffen en aandrijftechnieken of het plaatsen van een roetfilter verlaagt de vervuilende emissies.

In de afgelopen jaren is ons wagenpark dusdanig vernieuwd en uitgebreid. Door aanschaf van Euro 5 en Euro 6 EEV voertuigen voldoet ons gehele wagenpark aan de actuele milieunormen om zo ook binnen de gestelde milieuzones ons werk voort te kunnen blijven zetten.

Onze distributie voertuigen voldoen aan de strengste milieu eisen. Zo zijn deze voertuigen voorzien van EEV motoren (Enhanced Enviromentally Friendly Vehicle) Deze motoren zijn nog schoner dan een Euro 5 en zijn het merendeel van de tijd te vinden in de binnensteden.

Duurzaamheid is bij E3 International Delivery Services al jarenlang een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. Aan de 3 P’s wordt als volgt invulling gegeven:

 • Profit
  * Lager brandstofverbruik
  * Betere werkomstandigheden
  * Hoge beladingsgraad
  * Transport Management Systeem (TMS) : optimale planning, route en voertuigen overzicht.
 • People
  * Ondersteuning van Arbodiensten
  * Uitsluitend eigen materiaal
  * Chauffeurshandboek; omgang in verkeer, met klanten e.d.
  * Cursussen/nascholing
 • Planet
  * Brandstofbesparing systemen
  * Lage CO2 uitstoot: EURO 5 en 6 voertuigen
  * Aanpassingen aan de milieuwensen van de klant
  * Geluidsreductie door nieuwste voertuigen
  * Onderhoud en uitstraling van het materiaal op hoog niveau houden